Kaip duonelę naudojau Biržų duonos picos padą iš „Keto lengvai“ linijos: pakepiau jį grill keptuvėje iš abiejų pusių, supjausčiau patogiais mažas trikampiais ir pasigardžiuodama kabinau plaktą fetą su alyvuogėmis. Taip paruošta duonelė yra traški išorėje ir minkšta viduje 🙂
Nori ir tu pasidalinti receptu? rašyki: https://ketolengvai.birzuduona.lt/bendraukim/
Ruošiame alyvuoges: į kepimo indą sudedame alyvuoges, druską su pipirais, daug čiobrelio lapelių, pilame aliejų, viską gerai permaišome ir šauname penkiolikai minučių į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kol kepa alyvuogės, ruošiame fetą: į smulkintuvą sudedame trupintą fetą ir visus kitus ingredientus, išskyrus citrinos žievelę ir žoleles. Maišome ir plakame ilgai – geras penkias minutes. Tuomet įtarkuojame citrinos žievelę, sudedame šviežias žoleles ir plakame dar bent tris minutes. Finale turi išeiti labai vientisa, kremiška masė, kuri yra nei per skysta, nei per tiršta. Sukrečiame fetą į serviravimo lėkštę, į centrą dedame iškeptas alyvuoges, ir – SVARBU – užpilame nuo alyvuogių kepimo atlikusį aliejų. Tai yra fantastiškai aromatingas šio patiekalo priedas, kuriuo būtina užbaigti patiekalą. Kabiname su Biržų duonos picos padu, virtusiu grill duonele, apie kurią rašiau šio įrašo pradžioje.Mums prireiks
Viskas labai paprasta