Pica su artišokais, burrata ir citrinine gražgarste pagal Simoną

Živilė Paulaitė

Nesudėtinga (greita), bet visai gurmaniška, nes sudera keletas skonių: saldi burrata, citrina su gražgarstė ir mano labai pasiilgti artišokai (marinuoti).

Nori ir tu pasidalinti receptu? rašyki: https://ketolengvai.birzuduona.lt/bendraukim/

Pica su artišokais, burrata ir citrinine gražgarste pagal Simoną

Atsispausdinki
Porcijos: 2 Paruošimo laikas:
Maistinė vertė 200 Kalorijos 20 grams Riebalai
Vertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Mums prireiks

  • 4 gausūs šaukšteliai pesto padažo
  • sauja šviežių špinatų
  • 150 g marinuotų artišokų
  • 1 burrata sūrio burbulas (perku tą didelį iš Lidl Lietuva, labai mėgstu)
  • dvi didelės saujos gražgarsčių
  • vienos citrinos žievelė ir pora šaukštelių jos sulčių
  • du šaukštai alyviuogių aliejaus
  • sauja kedrinių pinijų
  • druskos, pipirų, čili sėklyčių, jei turit - šviežių basilikų

Viskas labai paprasta

Picoms naudojau šaldiklyje budinčius Biržų duona padus iš „Keto lengvai“ linijos (dovana!). O visa kita štai taip:

Picų padus dosniai aptepame pesto padažu. Uždedame špinatus, artišokus ir šauname 10 minučių į 170 laipsnių orkaitę.

Kol kepa, sumaišome alyvuogių aliejų su citrinos sultimis ir nutarkuota žievele, druska, pipirais, čiliukais (jei turit bazilikų - sukapokit ir meskit juos, kvepės), kedrinėmis pinijomis ir tada visame šitame kvapniame padaže permaišome gražgarstes. Jei nebijote rankų pasiterlioti, galite ir paglamžyti.

Išimam picų padus iš orkaitės, ant kiekvieno uždedam po pusę burratos ir paliekame kelioms minutėms sūrį šildytis ant padų. Galima burratą kažkiek pasklaidyti, bet nebūtina, nes pjaustant ji natūraliai išsisklaidys.

Galų gale uždedame citrininę gražgarstę, supjaustom gabaliukais ir čiumpam valgyti rankomis, bus LABAI skanu: padas traškus, topingai gaivūs, primavera.

TAU TAIP PAT GALĖTŲ PATIKTI

PARAŠYTI KOMENTARĄ

* Atsakingai komentuojam.

Šioje svetainėje naudojami slapukai. GERAI Kas tie slapukai?