Nesudėtinga (greita), bet visai gurmaniška, nes sudera keletas skonių: saldi burrata, citrina su gražgarstė ir mano labai pasiilgti artišokai (marinuoti).
Nori ir tu pasidalinti receptu? rašyki: https://ketolengvai.birzuduona.lt/bendraukim/
Picoms naudojau šaldiklyje budinčius Biržų duona padus iš „Keto lengvai“ linijos (dovana!). O visa kita štai taip: Picų padus dosniai aptepame pesto padažu. Uždedame špinatus, artišokus ir šauname 10 minučių į 170 laipsnių orkaitę. Kol kepa, sumaišome alyvuogių aliejų su citrinos sultimis ir nutarkuota žievele, druska, pipirais, čiliukais (jei turit bazilikų - sukapokit ir meskit juos, kvepės), kedrinėmis pinijomis ir tada visame šitame kvapniame padaže permaišome gražgarstes. Jei nebijote rankų pasiterlioti, galite ir paglamžyti. Išimam picų padus iš orkaitės, ant kiekvieno uždedam po pusę burratos ir paliekame kelioms minutėms sūrį šildytis ant padų. Galima burratą kažkiek pasklaidyti, bet nebūtina, nes pjaustant ji natūraliai išsisklaidys. Galų gale uždedame citrininę gražgarstę, supjaustom gabaliukais ir čiumpam valgyti rankomis, bus LABAI skanu: padas traškus, topingai gaivūs, primavera.Mums prireiks
Viskas labai paprasta