Simona iš Keto Kodas dalinasi net 3 mini burgeriukų idėjomis! Kviečiame atrasti ne tik smagius mėsainiukus, ruoštus su Keto lengvai bandutėmis, bet ir šią nuostabią pirmosios lietuviškos knygos apie keto mitybą autorę – Simoną.
Taigi cituojame Simoną ir raginame nedelsiant skanauti 😉
Iš tiesų šie burgeriai atsirado iš likučių. Likučių maistas man apskritai yra vienas įdomiausių, nes a) iš jo praktiškai visada išeina comfort food, b) niekas nekeliauja šiukšliadėžėn ir c) vis dar galima atrasti naujų derinių.
Šįkart, pavyzdžiui, viename iš mini burgerių derinau kapotą šviežią mėtą su žaliojo pelėsio sūriu – faktas, kad derinį kartosiu, o ir jums rekomenduoju. Toks derinys tiktų toli gražu ne tik burgeriui, bet ir su salotomis, paukštiena ar tais pačiais baklažanais.
Bandutes galima kepti patiems, bet aš pritaikiau birzu_duona keto bandeles. Buvau jų ragavusi anksčiau, tad tikrai žinojau, kad nebus arti broche, bet tokiem miniukam visai tiko (prieš komplektuodama pagrillinau). Padažą mėsiniams dėjau naminį aštrų pomidorų, tačiau labai skanu ir su kokiu nors majoneziniu 🙂
štai tokie mano šio karto brolių-burgeriukų asorti:
Mums prireiks
- 🍤KREVETĖS IR APELSINAI:
- grill bandutė
- majonezas
- trintas avokadas su mėta ir citrinpipiriais
- aštrus čederis
- svieste keptos krevetės su kajeno pipirais ir apelsino žievele
- 🥬MĖTOS IR ŽALIOJO PELĖSIO SŪRIS:
- grill bandutė
- naminis pom. padažas
- rukola
- mėsainis
- žaliojo pelėsio sūris su kapotomis mėtomis
- 🧀SPICY POUCHED EGG:
- grill bandutė
- naminis pom. padažas
- rukola
- aštrus čederis
- mėsainis
- be lukšto virtas kiaušinis
Viskas labai paprasta
Mėsos paruošimas:
Kepimas - Prieš kepimą maltinukus lengvai apibarstykite druska bei patepkite aliejumi. Kepkite virš žarijų arba gerai įkaitintoje keptuvėje.
Vieną burgerio pusę apkepkite iki kol ji sutvirtės (apie 2-3 minutes), tuomet burgerį apverskite ir kepkite iki kol iškeps taip, kaip patinka jums. Jeigu mėgstate jautienos burgerius su krauju arba keptus vidutiniškai, kepkite dar 2-3 minutes, jeigu norite visiškai iškepusio mėsainio, antrą jo pusę kepkite apie 4-5 minutes. Žinoma, tikslus kepimo laikas priklauso nuo paruoštų maltinukų storio, dydžio.
Kepimo metu burgerio maltinuko daug nevartykite ir nespauskite, nes prarasite viduje besikaupiančias sultis ir iškeptas maltinukas bus nesultingas. Jeigu norite, kad jis būtų plokštesnis, tiesiog lengvai paspauskite mentele pačioje kepimo pradžioje, vos uždėję ant grotelių ar keptuvės.
Burgerio surinkimas:
Ruošdami burgerius iškepkite ne tik maltinukus ar krevetes - perpus perpjautas bandeles taip pat lengvai apskrudinkite (keptuvėje arba ant grilio) ir tuomet aptepkite pasirinktu padažu.
Ant bandelės uždėkite iškeptą maltinuką ar krevetes, kitus pasirinktus priedus ir užvožkite antrą bandelės pusę.
Jeigu burgeris labai aukštas, su daug priedų, jį persmeikite ilgu, mediniu iešmeliu, kad forma geriau laikytųsi.;