Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Živilė Paulaitė

Šį kartą dalinamės receptu iš Gardu Gardu 😇 lengvai ir paprastai – kiekvieno stalui

Nori ir tu pasidalinti receptu? rašyki: https://ketolengvai.birzuduona.lt/bendraukim/

Skanaus 🙂

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Atsispausdinki
Porcijos: 2 Paruošimo laikas:
Maistinė vertė 200 Kalorijos 20 grams Riebalai
Vertinimas 5.0/5
( 2 Balsavo )

Mums prireiks

  • Majonezui jums reikės:
  • 500 ml neutralaus skonio aliejaus
  • 10 vnt. putpelių kiaušinių
  • 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus Picual
  • 2 valg. šaukštų vyno acto Yuzu
  • 1 arb. šaukštelio garstyčių
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 arb. šaukštelių konservuotų kaparėlių (pagal skonį)
  • Pikantiškam užkandžiui jums reikės:
  • 6 vnt. kietai virtų laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 1 arb. šaukštelio garstyčių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • 2 valg. šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
  • 0,5 vnt. nedidelio mėlynojo svogūno
  • Kelių svogūno laiškų
  • Tuno užtepėlei jums reikės:
  • 150 g konservuoto tuno savo sultyse (nusunkto)
  • 2 valg. šaukštų Sriracha padažo
  • 1 arb. šaukštelio baltojo balzaminio acto Prelibato
  • 2 arb. šaukštelių stintenių ikrų
  • Šiek tiek citrinos žievelės
  • Taip pat jums reikės:
  • Biržų duona keto duonos su sėklomis
  • Biržų duona keto krekerių su sūriu
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Viskas labai paprasta

  • Paruoškite majonezą. Į aukštą ir siaurą indą sudėkite visus aliejui gaminti skirtus ingredientus ir rankinio trintuvo pagalba suplakite viską iki majonezo konsistencijos. Paruoštą majonezą uždarame stikliniame indelyje, šaldytuve galite laikyti iki penkių dienų.
  • Paruoškite pikantišką užtepėlę. Kiaušinius perpjaukite per pusę ir atskirkite trynius nuo baltymų. Į indą sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų ir pertrinkite iki vientisos konsistencijos. Įdėkite keturis šaukštus anksčiau paruošto majonezo, susmulkintus kiaušinių baltymus, parmezano sūrį, smulkiai supjaustytą svogūną, svogūno laiškus ir išmaišykite.
  • Paruoškite tuno užtepėlę. Į indą sudėkite visus ingredientus skirtus tuno užtepėlei ir gerai išmaišykite.
  • Duoną su sėklomis supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite. Paruoštas užtepėles patiekite su paskrudinta duona ir krekeriais. Jei norite pikantiškesnio varianto, duoną ištrinkite česnako skiltele ar pikantišką užtepėlę pagardinkite rūkyta lašiša.

TAU TAIP PAT GALĖTŲ PATIKTI

PARAŠYTI KOMENTARĄ

* Atsakingai komentuojam.

Šioje svetainėje naudojami slapukai. GERAI Kas tie slapukai?