KETO picos duonelės su namine fetos užtepėle pagal Simoną

Živilė Paulaitė

Tinklaraštininkė, pirmosios lietuviškos knygos apie Ketogeninę mitybą autorė Simona dalinasi idėja, kaip galima skanauti mūsų picos padą vietoj duonos.

Ne ką mažiau žavingas ir užtepėlės – pagardo receptas. Tad paprastai, bet tikrai ne prastai pasigaminsite sau užkandžių lėkštę.

Plakta feta su orkaitėje keptomis alyvuogėmis

Atsispausdinki
Gaminimo laikas:
Maistinė vertė 200 Kalorijos 20 grams Riebalai
Vertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Mums prireiks

  • Ingredientai alyvuogėms:
  • 80 g žaliųjų alyvuogių
  • 80 g juodųjų alyvuogių
  • kuokštas šviežių čiobrelių
  • druskos, pipirų
  • apie 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Ingredientai fetai:
  • 200 g fetos sūrio
  • 30 g kreminio sūrio
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 ml vandens
  • kuokštas šviežio čiobrelio
  • kuokštas šviežio raudonėlio (šįkart neturėjau, naudojau džiovintą)
  • vienos citrinos žievelė
  • druska, pipirai

Viskas labai paprasta

Kaip duonelę naudojau Biržų duonos picos padą iš „Keto lengvai“ linijos: pakepiau jį grill keptuvėje iš abiejų pusių, supjausčiau patogiais mažas trikampiais ir pasigardžiuodama kabinau plaktą fetą su alyvuogėmis. Taip paruošta duonelė yra traški išorėje ir minkšta viduje.

Ruošiame alyvuoges: į kepimo indą sudedame alyvuoges, druską su pipirais, daug čiobrelio lapelių, pilame aliejų, viską gerai permaišome ir šauname penkiolikai minučių į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.

Kol kepa alyvuogės, ruošiame fetą: į smulkintuvą sudedame trupintą fetą ir visus kitus ingredientus, išskyrus citrinos žievelę ir žoleles. Maišome ir plakame ilgai – geras penkias minutes.

Tuomet įtarkuojame citrinos žievelę, sudedame šviežias žoleles ir plakame dar bent tris minutes. Finale turi išeiti labai vientisa, kremiška masė, kuri yra nei per skysta, nei per tiršta.

Sukrečiame fetą į serviravimo lėkštę, į centrą dedame iškeptas alyvuoges, ir – SVARBU – užpilame nuo alyvuogių kepimo atlikusį aliejų. Tai yra fantastiškai aromatingas šio patiekalo priedas, kuriuo būtina užbaigti patiekalą. Kabiname su Biržų duonos picos padu, virtusiu grill duonele, apie kurią rašiau šio įrašo pradžioje.

Kviečiame atrasti ne tik Simonos kulinarinius šedevrus, bet ir susipažinti su jos išsamiai aprašytais Keto mitybos principais knygoje KETO KODAS.

.

TAU TAIP PAT GALĖTŲ PATIKTI

PARAŠYTI KOMENTARĄ

* Atsakingai komentuojam.

Šioje svetainėje naudojami slapukai. GERAI Kas tie slapukai?