KETO Benediktų kiaušiniai pagal Nataliją

Živilė Paulaitė

Pirmą kartą gyvenime gaminau Benediktus. Daug koreguoti nereikėjo, kad paversčiau juos be lektinų / keto / lowcarb mitybai draugiškus, užteko pakeisti kalsikinę muffiną į Biržų duonos KETO LENGVAI bandeles.

Nesu tikra, ar galiu vadinti juos Benediktais, nes neturėjau nei lašišos, nei vytinto kumpio. Tad vietoj jų naudojau keptus šaldytus barvykus, o greta išrikiavau smidrus.

Na o prieš dalinantis receptu biški apie skonį… OMG. Negaliu patikėti, kad anksčiau nesu ne tik kad gaminusi, bet ir valgiusi Benedikto kiaušinių. Ir tai visiškai atperka tą jovaliuką gaminant šį reikalą. O jovaliukas bus. Patikėkit. Ypač pirmą kartą.

DAR KELETAS PATARIMŲ IŠ
MANO KUKLIOS PATIRTIES

👉 HOLLANDAISE PADAŽAS. Net nemėgink pasiruošti padažą iš vakaro. Nesusiviliok interneto patarimais. Been there, done that. Doesn’t work. Kuo vėliau pradėsi ruošti padažą, tuo didesnė sėkmės tikimybė. Pašildyti irgi nepavyks. Vienas patarimas iš Oliverio, kuris pasirodė visai logiškas – pasigaminti ir įdėt į termosiuką (☝️nebandyta)

👉MULTITASKINGAS. Visus ingredientus ir reikiamus rakandus pasiruošk prieš gaminant. Ir neplanuok tarpuose tvarkytis – palik tai po valgymo.

👉 BE LUKŠTO VIRTI KIAUŠINIAI. Ne kartą esu apie juos rašiusi. Čia tik atrodo super sudėtingas reikalas. Viskas paprasčiau nei skamba. O skamba irgi nesudėtingai: išsuki puode vandenį, įleidi kiaušus, verdi. Tik kiaušinius geriau sumušt į dubenėlius ir tada tik perkelti į puodą. Anksčiau virdavau po vieną, bet šįkart pamąsčiau – bala nematė ir sudėjau į vieną puosą (leisdama vieną paskui kitą iš skirtingų dubenėlių). Pavyko, tik kadangi skiriasi virimo laikas , biški yra stresiuko ir tikimybės kad kažkieno kiaušinis bus kiečiau išvirtas.

👉 Kiek žiūrinėjau receptus, dažniausiai ant vienos bandelės dedami du kiaušiniai. Visgi bandutės gana kompaktiškos, tad siūlyčiau vienai bandelės puselei skirti vieną kiaušinį.


Irrrr nepagailėki Hollandaise padažo!

Valgai visus sluoksnius drauge. Laaaabai gerai👌

KETO Benediktų kiaušiniai pagal Nataliją

Atsispausdinki
Porcijos: 2 Paruošimo laikas:
Maistinė vertė 200 Kalorijos 20 grams Riebalai
Vertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Mums prireiks

  • "Biržų duonos" Keto lengvai bandelės | 2 vnt
  • Kiaušiniai | 4 vnt
  • Actas | šlakelis
  • Salotos | kelios saujos
  • Baravykai ar shiitake (tiks sūdyta lašiša, ispaniškas kumpis)
  • Smidrai | ±8 vnt (nebūtina)
  • Hollandaise padažas
  • Sviestas | 100 g
  • Tryniai | 2 vnt
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • Druska
  • Pipirai

Viskas labai paprasta

HOLLANDAISE PADAŽAS

Principas panašus į naminį majonezą, tik vietoj aliejaus naudojamas sviestas. Kadangi naudojamas sviestas, Hollandaise padažą plakame virš garų. Reikia nuolat palaikyti „šilumą” gaminant, visgi svarbu neperspausti, kitaip pasigaminsite omletuką.

Pradedame nuo trynio ir po truputį pilame tirpintą sviestą. Intensyviai plakame šluotele.

Štai ir visas menas.

Grybus naudojau šaldytus praėjusio sezono, dažniausiai juos plonai supjaustome, pakepiname svieste ar aliejuje , susluoksniuojame ir užšaldome.

Tada telieka atitirpinti ir trumpai pašildyti. Visgi čia tiks net rudieji pievagrybiai ar shiitakiai, pakepinti keptuvėje. Sluoksniai sluoksneliai.

Kuo anksčiau susisluoksniuok bazę ir pabaigai jau palik kiaušinius ir padažą.

KELIAUKIM PRIE BENEDIKTO KIAUŠINIŲ RECEPTO

Bandeles perpjoviau išilgai ir dėjau į įkaitintą (180-200C) orkaitę 8 min arba kol išorėje bandelė taps traški.

Smidrus nuplikiau verdančiu vandeniu, grybus smulkiai supjausčiau. Smidrai nugulė drauge kaip garnyras. Grybus naudojau šaldytus praėjusio sezono, dažniausiai juos plonai supjaustome, pakepiname svieste ar aliejuje , susluoksniuojame ir užšaldome. Tada telieka atitirpinti ir trumpai pašildyti. Visgi čia tiks net rudieji pievagrybiai ar shiitakiai, pakepinti keptuvėje.

Įkaitinau keptuvę su alyvuogių aliejumi ar sviestu ir apkepinau keletą minučių grybus tada įdėjau į šoną smidrus. Paskaninki druska, pipirais (arba šiek tiek žuvų padažo kepant) Ant bandelės išrikiuoki po saujelę salotų, šiek tiek grybų, o šalia išrikiuoki smidrus. Išlydiki sviestą ir paliki šiek tiek pravėsti.

Užvirk puode vandenį, įpilk acto.

Kiaušinius įmušk į atskirus dubenukus. Išsuki vandenį puode ir įleisk kiaušinius. Atsargiai vieną po kito arba gali virti kiekvieną atskirai. Virk po 3-4 min. Tuo tarpu atskirame puode įkaitinki vandenį, virš jo laikyki dubenį, kuriame lengvai išplaki du trynius. Atsargiai, aukščiau nuo garų, kad jie neiškeptų, bet šiltai.

Po kelių minučių po truputį plaki ir supilki sviestą (nebūtinai taip lėtai kaip su majonezu). Toliau intensyviai varai plakio procesėlį. Kai masė taps vientisa, vos skystesnė nei majonezas, paskanini citrina, druska, pipirais.

Ant savo duonytės su salotomis ir grybais dedi kiaušinius, pili padažo. Jeigu turi - gali paskaninti prieskoninėmis žolelėmis. 

TAU TAIP PAT GALĖTŲ PATIKTI

PARAŠYTI KOMENTARĄ

* Atsakingai komentuojam.

Šioje svetainėje naudojami slapukai. GERAI Kas tie slapukai?