Biržų duonos darbuotoja Renata dalinasi mėgstamu Keto pyrago receptu

Živilė Paulaitė

Keto – mityba, kurios pagrindą sudaro sveikieji riebalai. Ja vadovaujantis, žmogaus kūnas įpranta reikalingos energijos semtis ne iš angliavandenių, o riebalų, tad dažnas tokio maitinimosi reiškinys – nukritęs svoris. Dėl šios priežasties ar norintys jaustis sveikesni nusprendžia laikytis keto principų. Tokių tikslų vedama keto mityba susidomėjo ir „Biržų duonos“ darbuotoja Renata Kančė. Dabar moteris sako, kad užsispyrimas keisti valgymo įpročius padėjo pasiekti ne tik lengvo kūno, bet ir minčių.

„Šis receptas – ne mano kūryba, jį atradau „Ketogeninės mitybos klube“ ir šiek tiek pakoregavau. Dėkoju jo autorei, nes tikrai labai skanus! Man jis primena nuostabų „Biržų duonos“ baskų pyragą, kuris netinka tiems, kurie laikosi keto mitybos principų. Tikiuosi, kad kepyklos komanda sukurs tokį ateityje. O kol dar nėra, puiki proga išmėginti šį receptą namuose.“

Keto pyragas pagal Renatą Kančę

Atsispausdinki
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:
Maistinė vertė 200 Kalorijos 20 grams Riebalai
Vertinimas 5.0/5
( 1 Balsavo )

Mums prireiks

  • 400 g tepamo sūrio „Philadelphia“
  • 200 g maskarponės sūrio
  • 1 stiklinės saldiklio pudros
  • 3 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • kokoso arba vanilės esencijos
  • 1 a. š. žaliosios citrinos sulčių
  • aviečių ar kitų keto uogų
  • *Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

Viskas labai paprasta

Įkaitiname orkaitę iki 175 °C temperatūros. Dubenyje išplakame abu sūrius ir saldiklį, tada po vieną įmušame ir įplakame kiaušinius. Toliau maišydami įpilame grietinėlę, kokoso ar vanilės esenciją ir žaliosios citrinos sultis. Gautą masę supilame į kepimo formą, ant viršaus pabarstome aviečių ar kitų mėgstamų keto uogų. Pyragą kepame 50 min. Sutiksėjus laikmačiui išjungiame ir paliekame pravertas dureles dar 30 min. Išimtą pyragą atvėsiname kambario temperatūroje, o po to leidžiame per naktį pailsėti šaldytuve.

TAU TAIP PAT GALĖTŲ PATIKTI

PARAŠYTI KOMENTARĄ

* Atsakingai komentuojam.

Šioje svetainėje naudojami slapukai. GERAI Kas tie slapukai?