Skanaus 🙂
Nori ir tu pasidalinti receptu? rašyki: https://ketolengvai.birzuduona.lt/bendraukim/
Mums prireiks
- Pievagrybiai | 250 g
- Džiovinti baravykai | 70-80 g
- Svogūnas (nedidelis)
- Sultinio kubelis
- Žuvų padažo arba druskos (nebūtina)
- Pipirai
- Šviežias čiobrelis arba rozmarinas
Viskas labai paprasta
-
- Baravykus praplauname ir užpilame verdančiu vandeniu (apie litrą). Paliekame išbrinkti bent kelias valandas (nenupilkite skysčio).
-
- Svogūnus smulkiai sukapojame, apkepame svieste ar aliejuje, kol suminkštės.
-
- Dedame apkepti pievagrybius. Kai suminkštės, dedame smulkiai pjaustytus džiovintus baravykus ir po truputį pilame skystį nuo grybų, dedame sultinio kubelį, prieskonius.
-
- Kai pasibaigs sultinys ir viskas suminkštės, sublenderiuojam. Galima dalį grybų palikti netrintą, taip atsiranda papildoma tekstūra.
-
- Sudedame į stiklainiuką ir laikome šaldytuve. Taip saugoti galima mažiausiai savaitę.
Jeigu nori labiau kreminės užtepėlės, įmaišyki į ją 3-4 šaukštus maskarponės kremo, grietinėlės ar kokosų kremo.
Šią užtepėlę siūlome kabinti su skrudintomis KETO duonelėmis, pagamintomis iš KETO lengvai picos pado.